4 iunie 2012

Sa ne rugam pentru candidati sau cum se fura startul

Desi mi-am propus sa nu scriu despre politica pe blogurile mele totusi nu ma pot impiedica sa constat anumite aspecte ale vietii politice. Ma voi rezuma la a le descrie fara sa fac vreo referire la vreun partid politic.

In perioada Pastelui am avut ocazia sa merg la mai multe spectacole organizate prin diverse localitati. De ce spun ca am avut ocazia? Pentru ca de mult asteptam un prilej sa incerc niste fotografii de spectacol, imagini care iti solicita destul de mult abilitatile prin prisma luminii scazute, amestecate, care cade pe niste subiecti foarte dinamici in cea mai mare parte a timpului.

Cu putin timp inainte de Paste eram intr-o comuna unde fostul primar a organizat spectacolul intr-o curte privata, un fel de maidan ingradit. Cum era si firesc, nimic nu se face pe gratis, desi pare gratis. Organizatorul spectacolului l-a anuntat pe fostul primar care a urcat pe scena insotit de fratele sau si de actualul presedinte al consiliului judetean. Au urmat nelipsitele atacuri la adresa actualului primar pe care eu, personal, nu-l cunosteam, dar din spusele lor parea un zbir. Dupa ce au aratat ca politicienii "nu doarme" si ca vor face sa curga numai lapte si miere la fiecare robinet din comuna spre deosebire de cei care sunt acum la putere, cei de pe scena si-au aratat si fata "umana" cu smerenia caracteristica momentului. Presedintele consiliului judetean ii intreaba pe spectatori: "Ce este maine seara?... Este noaptea de Inviere!... Ce facem noi maine seara?... Mergem la biserica!... si... si... ce facem acolo?... Ne rugam!... Pentru cine ne rugam?... Pentru noi." Publicul repeta dupa el raspunsurile, dar presedintele consiliului judetean isi da seama ca publicul nu a receptionat corect mesajul si repeta: "Pentru cine ne rugam?... Pentru noi!" si de data asta arata cu un gest elocvent cine sunt acei "noi". Desigur ca cei de pe scena.

Doar nu organizam spectacol fara intrare ca fiecare sa se roage de capul lui si pentru cine vrea el, pentru bunica, pentru pisica, pentru copil. Nu! Trebuie ca toti sa se roage in cor pentru reusita in alegeri a Partidului si a minunatilor Sai candidati. Ce daca alegerile sunt abia peste doua luni? Ce daca oficial campania electorala nu a inceput? Nu ne impiedicam acum in astfel de fleacuri. Scopul scuza mijloacele. Pai daca nu ne rugam de Paste, atunci cand? Desi n-ar fi rau sa mutam Pastele in campania electorala de la locale, iar Craciunul in campania electorala de la parlamentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu