27 iunie 2012

Bradisteanu versus Basescu, 1-0 pentru diavol

Desi mi-am propus sa stau departe de rahatul politic pentru ca pute prea tare, evenimentele din ultimele zile au reusit sa ma faca sa ma razgandesc.

Am vazut cu totii cum intaiul corupt al tarii trebuia sa fie arestat si plimbat cu catuse in prime-time. Regizorul aranjase spectacolul la detaliu. Cum care regizor? Regizorul-jucator... sau actor... dupa caz... Toate bune si frumoase pana la un punct in care nemernicul de actor se gaseste sa improvizeze cu un pistol scos din buzunarul halatului de casa. Actorul se raneste usor, dar cui ii pasa? Spectacolul a esuat. Publicul platitor nu vede catusele. Macar de ar fi vazut un cadavru, dar nici cadavru n-avem. Actorul este scos din scena, dar cochetaria sa de curva masculina priveaza publicul si de cele cateva picaturi de sange care ar mai fi putut sa intereseze publicul. Dar ce sa vezi? Dupa ce actorul si-a schimbat camasa patata de sange si-a infasurat un fular in jurul bandajelor.

Regizorul turbeaza. Ar fi trebuit sa primeasca un Oscar, dar din imbecilitatea actorului nu prea mai are sanse sa culeaga nici macar o galeata de garoafe ofilite dupa ce se trage cortina. Cu spume la gura incepe sa apese pe toate butoanele aflate la indemana, chiar daca nu stie exact cum se va modifica decorul la fiecare apasare de buton. Unul dintre butoane deschide usa camerei in care se afla armata de critici platita de regizor pentru cronici pozitive. Acestia se calca in picioare unii pe altii pana tarziu in noapte si mazgalesc mii de foi cu condeiul inmuiat in sange. Din pacate nu e sangele actorului, ci doar sangele unui purcel din recuzita care trebuia sa fie facut la protap dupa spectacol. Tarziu in noapte se sting luminile scenei, dar a doua zi o data cu rasaritul soarelui incepe viermuiala pe scena si prin jurul ei.

De fapt scena s-a mutat cateva cvartale mai incolo intr-un spital adormit pana la eveniment. Actorul este operat in loc sa fie tarat la Rahova in starea in care se afla cu sangele siroind pe drum la fel ca spahiii fugariti de Vlad Tepes. Regizorul este in pragul apoplexiei. Urla cu ochii iesiti din orbite si cu balele curgandu-i din gura. Apropiatilor sai le este frica sa intre in incapere, dar si neprezentarea la apel le poate aduce condamnarea la moarte. Grea situatie! Parca cea mai buna solutie este sa intre totusi la regizor si sa-l ajute sa gaseasca niste tapi ispasitori. Pe la gazete armata de critici incepe sa indice vinovati pentru esecul piesei de teatru. In primul rand e vinovat recuziterul pentru ca i-a dat arma. Apoi masinistul pentru ca nu l-a spanzurat pe actor cu sfoara cortinei cand a vazut ca n-a murit din cauza impuscaturii. Ba chiar si sufleurul a suflat aiurea. Ar trebui supusi oprobiului public si profesorii care l-au avut ca student pe actor in timpul facultatii. Niste pietre bine tintite la Stalpul Infamiei le-ar face foarte bine.

In mijlocul vacarmului medicii se concentreaza la ceea ce stiu mai bine: sa-l trateze pe actor. Nu e prima oara cand opereaza in vacarmul unui scandal. Operatia reuseste si pacientul nu moare. Regizorului nu-i vine sa creada. Macar de ar fi murit in operatie si ar mai fie iesit ceva, dar prostanacii aia de medici i-au stricat regia. Asa ca isi trimite apostolul Macovei sa trambiteze ca medicii nu au tratat corespunzator pacientul deoarece traieste. Nici figurantii care trebuiau sa-l plimbe pe actor cu catusele nu si-au facut treaba. Gata li s-au terminat carierele. Si lor si celor care i-au recomandat pentru acest spectacol. Sa curga sange! Sange de medic, sange de figuranti, sange de gardieni, sange de avocati... cat mai mult sange... Toata scena sa fie spalata in sange! Ca in Noaptea Sfantului Bartolomeu.

Medicului Bradisteanu i se deschide rapid un dosar penal, iar doctorul Lascar este si el audiat de catre DNA. Idiotenia atinge cote inimaginabile. Un medic este acuzat pentru culpa medicala, dar nu exista nicio expertiza care sa stabileasca asta. Cuvintele apostolului Macovei sunt suficiente pentru a-i trimite pe medici la ocna. Nu mai este nevoie de probe. Dupa multe ore petrecute la DNA medicul Bradisteanu iese leganandu-se palid la fata. Nici doctorul Lascar nu se simte prea bine desi el nu este cercetat penal, ci doar audiat.

Nu e prea greu de inteles in ce au constat "audierile" DNA. Cei doi medici au fost amenintati cu dosare penale pentru spaga daca nu colaboreaza cu regizorul si sa-l azvarle cat mai repede pe actor in temnita. Medicii protesteaza ca e malpraxis. Li se arata cateva inregistrari in care se vede ca medicii au primit bani de la pacienti ca recompensa pentru calitatea operatiilor, iar acestia aleg raul cel mai mic. Il vor ejecta pe actor din spital.

Seara in prime-time desigur actorul este dat afara din spital si intemnitat la Rahova.

Regizorul a castigat. Putine puncte, dar a castigat. Insa e fericit ca desi nu a reusit sa-l ingenuncheze pe Arafat in iarna, a recuperat acum ingenunchind alti doi medici mai grei. Ce daca au muuuult mai multa carte decat el? La ce le-a folosit. Doar Dumnezeu da viata, dar in multe cazuri medicul Bradisteanu a redat-o. Ce daca niste muuulti oameni ii datoreaza viata lui Bradisteanu, care e mai mult decat un simplu om. Pentru echilibru tot niste muuuulti oameni ii datoreaza mizeria, foamea sau chiar moartea regizorului.

In acest meci a invins diavolul cu 1-0. Baietii buni inving doar in filme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu